Hovedbilde

Frank Wisnes og Jan Frode Brunborg er kjent for å smile. Foto: Tannhjulene i en Nikon D3.

Designerduo går til Ditio: - Brukeropplevelsen må sitte in-house

«Du kan ikke skalere et internasjonalt produktselskap med innleide designere», sier en oppglødd Frank Wisnes. Du kommer bare så langt med konsulenter, spesielt på designsiden. Innleide designere kan hjelpe deg over kneiken, sette retning, og få på plass første versjon. Men når det kommer til skalering, justering, og videreutvikling over tid, vil du ha noen som virkelig føler eierskap og kjenner domenet. Noen som tar seg tid til grunnforskning, og tenker langsiktig mens de løser ting her og nå.

Sammen med Jan Frode Brunborg går Wisnes inn i Ditio, og vil ha det overordnede ansvaret for brukeropplevelse og design i årene framover. De har begge vært konsulenter i både EVRY og Miles, og mellom seg har de over 30 års erfaring med brukeropplevelse og UX. Sammen har de designet apper for taxinæringen, systemet bak statsbudsjettet, Norges mest brukervennlige ladestasjon for elbiler, og en rekke arbeidsverktøy for offentlig og privat sektor. Nå står anleggsbransjen for tur, og konsulentrollen byttes ut med et overordnet ansvar for brukeropplevelse og design.

Kraften i design

«Den vanligste feilen selskaper gjør er at de leier inn en designer og tror alt skal løse seg. Det er ikke så enkelt. Uten forankring helt til topps klarer du aldri helt å ta ut verdien av designfaget. Veien til god UX handler om å ta brukerens side, også når det koster», sier Wisnes. Derfor føles det veldig riktig å gå inn i Ditio nå, som en del av kjerneteamet som skal løfte produktet videre. Rollen som Chief Experience Officer er litt uvanlig i Norge, og det passer meg fint. Det sier noe om ambisjonene våre.

«Du skal være kompromissløs på brukernes vegne», følger Brunborg opp. Brukeropplevelse handler om hvordan det ser ut og føles, vel så mye som hvilke funksjonalitet som er implementert. Det skal se så bra ut at du har lyst til å bruke det, og forutse hva du trenger før du begynner å lete. En liste med funksjoner sier lite om hvordan produktet er å bruke; det er hvordan de er realisert som betyr noe. Brunborg tar rollen som Chief Design Officer, med fokus på merkevare og det grafiske uttrykket.

«Design er en lagsport, ikke noe du gjør alene. Jeg har ikke tro på den geniale designeren som sitter alene i hulen sin og kommer ut med noe fantastisk», avslutter Wisnes. Min bakgrunn er fra akademia, Brunborg er opprinnelig typograf. Du kan si at jeg er analytikeren mens Brunborg er den grafisk sterke av oss. UX-faget ligger i bunn, og det er nøkkelen til suksess.

De første 10

«To senior designere blant de første 10 ansatte føles veldig riktig», sier daglig leder Erik Aadland. For at kundene våre skal lykkes i å fange data fra anleggsproduksjonen så må mobilappen være fagarbeiderens venn, og superenkel å bruke. Først da lykkes en i med a fange verdifulle produksjonsdata med høy kvalitet. Den tette koblingen til fagarbeideren har hele veien vært vår styrke.

Det gleder meg at Wisnes og Brunborg er ute og kjører massetransport etter kun noen få dager på jobb i Ditio! Med deres ambisjoner om å besøke kundene våre og anleggsprosjekter hver uke – så vil vi i enda større grad klare å prioritere opplevelsen for de som faktisk jobber på anleggsplassen. Det er oppskriften på at Ditio, sammen med anleggsentreprenørene, lykkes med datafangst, god kontroll og lønnsomhet i prosjektene.

Bruke Ditio i din bedrift?

Legg igjen nummeret ditt, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat og ser om vi er en god "match".